Rezumat la Ed. 29 a Expozitiei Nationale a UGCPPAMR – Suceava 2014

LEIPZIGUL S-A MUTAT LA SUCEAVA

Stimati colegi , acum cand ultimele acorduri ale Imnului Romaniei care marcau o anivarsare de 96 de ani de la momentul “1 Decembrie – Alba Iulia” au ramas in inimile noastre , in numele Consiliului Director al UGCPPAMR vreau sa va adresez tuturor celor care ati participat la a 29-a editie a Expozitiei nationale de pasari si animale mici de la Suceava sincere felicitari.

As incepe cu a sublinia exceptionala desfasurare de forte ale gazdelor, coordonate  de catre  ION CATEA  si  EKIPA  care au facut posibila prezentarea  in expozitia de la Suceava a unui impresionant numar de exponate.  Multitudinea  sarcinilor  care  au  stat  in  fata  colectivului  de organizatori si modul exceptional in care ele au fost rezolvate , ne confirma ca increderea acordata bucovinenilor  pentru organizarea acestei activitati a fost justificata.

Incepand de la amenajarea  spatiului  necesar expunerii  materialului  biologic, elaborarea materialului birotic  (am in vedere aici cataloagele,  fisele de arbitraj, pliantele, afisele, banerele, etc) si terminand cu asigurarea bunului trai al participantilor, totul a fost rezolvat la superlativ de catre Asociatia Crescatorilor de Pasari si Mamifere Mici de Curte “Fantezia-Tara de Sus” Suceava, in frunte cu presedintele ION CATEA . Zile si nopti de munca ale acestui colectiv harnic au fost investite pentru ca la final sa putem spune ca bucovinenii au dat o lectie de abnegatie, cinste, corectitudine si lucru in echipa.

Din pacate la un asa volum de munca, scurt-circuitarile sunt inerente , dar acestea nu au fost cauzate de organizatori , ele au venit tocmai de unde ne asteptam mai putin si anume din partea noastra, a conducerii Uniunii.

Preocuparea conducerii uniunii in directia crearii rezervei de maine in cresterea , selectia si reproducerea animalelor pe care le avem in batatura, a insemnat si acordarea increderii  unor tineri crescatori carora le-am oferit  functii de executie. Aici a fost de fapt greseala noastra , a conducerii care nu si-a rezervat timp pentru studierea expertizei in materie a tinerilor  insarcinati cu anumite atributii , lucru care s-a vazut si la Suceava.

Lipsa  justificata  a presedintelui corpului de arbitri a facut sa dam gir unui alt tanar, vicepresedintele corpului de arbitri Marius Neagu, care in linii mari s-a achitat  in mod onorabil de aceasta sarcina deosebita .  Arbitri din cele doua organizatii unite intr-un singur bloc au dat dovada cu mici exceptii de un total fair play. Vom analiza partile pozitive, trecand in acelasi timp si la eliminarea aspectelor negative care nu ne fac cinste, in Adunarea Generala din primavara anului  2015 organizata in Munnicipiul Lugoj.

Eu in calitate de presedinte al UGCPPAMR , impreuna cu noul Consiliu Director, am dat dovada de deschidere catre toate asociatiile , fie ele membre sau apartinatoare unor federatii si am demonstrat ca acolo unde securea de razboi este ingropata, pacea si colaborarea domnesc , iar asta este si scopul nostru .Faptul ca nu ne-am simtit “sifonati” in prezenta unor persoane care au  facut  suficient  rau pe vremuri  uniunii , ba  mai  mult  i-am  acceptat  in  colectivul  nostru, dovedeste  inca  odata daca mai era cazul  ca  apanajul actualei conduceri este concordia, corectitudinea si reprezentarea  cu fruntea sus pe plan extern a intereselor membrilor Uniunii.

Una peste alta, trebuie sa concluzionez ca a 29-a editie a Expozitiei Nationale -Suceava a fost o reusita pentru toti , insemnand un adevarat trial pentru Expozitia europeana de la METZ -Franta de anul viitor , unde Romania va trebui sa prezinta  tot ce este mai romanesc.

Felicitari tuturor si sarbatori fericite !

 Cu aleasa cosideratie,  presedinte al UGCPPAMR ,
prof. ERNESTIN GRUN