Regulament De Functionare Al Comisiei De Zbor

Regulament de functionare al Comisiei de Zbor a UGCPPAMR

1.  Comisia de zbor a UGCPPAMR are drept scop principal promovarea si coordonarea concursurilor cu porumbei de zbor si joc intre membrii UGCPPAMR.
2.  Pentru stabilirea obiectivului ei, comisia de zbor a UGCPPAMR stabileste modul de desfasurare a concursurilor, calendarul de concurs, regulamentele de zbor, omologatorii pentru fiecare grupa de porumbei de zbor si joc precum si modalitatile de premiere a concurentilor la concursurile de zbor.
3.  Regulamentele de zbor pe rase si calendarul etapelor de zbor vor fi hotarate de comisie dupa consultarea concurentilor si a regulamentelor nationale si internationale existente.
4.  Comisia de zbor a UGCPPAMR este independenta in problemele specifice porumbeilor de zbor.
5.  Comisia de zbor a UGCPPAMR este alcatuita din presedinte, vicepresendinte si secretar.
6.  Membrii comisiei sunt alesi dintre delegatii asociatiilor, cluburilor sau organizatiilor membre ale UGCPPAMR.
7.  Mandatul presedintelui este de 3 ani si poate fi reales.
8.  Presedintele Comisiei numeste arbitrii delegati si arbitrii controlori si stabileste data desfasurarii concursurilor in cazul unor nepotriviri de calendar intre concurenti si arbtrii delegati de comisie.
9.  Presedintele este responsabil pentru activitatea comisiei si prezinta raportul de activitate al comisiei in cadrul sedintelor prezidiului UGCPPAMR al carui membru este.
10  In cazul absentei presedintelui, vicepresedintele comisiei va reprezenta comisia  in cadrul sedintelor prezidiului UGCPPAMR.
11.  Presedintele convoaca sedintele comisiei si le conduce.
12.  In cazul absentei presedintelui, sedintele sunt conduse de vicepresedintele comisiei
13.  Sedintele comisiei au loc cu o zi inaintea Adunarii generale a UGCPPAMR, in acelasi loc cu aceasta.
14.  Comisia poate avea si sedinte independente sau sedinte (conferinte) on-line pentru a discuta probleme tehnice specifice
15.  Deciziile Comisiei se iau cu majoritate simpla de voturi. In caz de egalitate (abtinere, absenta, etc.), votul presedintelui de sedinta este majoritar
16.  Secretarul comisiei redacteaza procesele verbale ale sedintelor, acestea trebuind sa fie aprobate in prealabil de presedintele comisiei
17.  Secretarul comisiei va transmite procesele verbale ale sedintelor in termen de 4 saptamani catre secretarul UGCPPAMR, care le va transmite apoi asociatiilor membre ale UGCPPAMR
18.  Rezultatele sedintelor comisiei vor fi prezentate de catre presedintele comisiei in cadrul adunarii generale a UGCPPAMR iar procesele verbale ale acestor sedinte se anexeaza procesului verbal al  adunarii generale a UGCPPAMR.