Raport de activitate – Iulie 2015

In perioada 14 – 17 mai, am participat la Congresul EE ce a avut loc la Metz in Franta. La fel ca si in anii precedenti lucrarile congresului s-au desfasurat vineri pe sectii, iar sambata a avut loc adunarea generala. Subsemnatul, am participat la lucrarile sectiei pasari de curte in ziua de vineri, iar sambata am participat, alaturi de ceilalti colegi ai delegatiei noastre, la adunarea generala.
La sectia pasari de curte, dupa salutul presedintelui sectiei Willhelm Riebniger, au fost discutate cateva chestiuni concrete care consider ca este bine sa fie cunoscute de toti colegii nostri.
Astfel, cu privire la expozitia europeana Metz 2015 ni s-a atras atentia ca exponatele vor trebui sa fie vaccinate, iar atestarea vaccinarii trebuie facuta de medicul veterinar. In fiecare tara va fi desemnata o persoana de contact, care va face inscrierile. Data limita a inscrierilor este 5 septembrie 2015. Exponatele vor fi marcate cu inele genealogice specificandu-se la fiecare exemplar seria si numarul de identificare. Formularele de inscriere vor fi completate de persoana de contact, taxa de participare fiind de 12 € / exemplar.
La un numar de 100 exemplare este necesara prezenta unui delegat.
In acest an, pentru ca se organizeaza expozitia europeana, nu vor avea loc expozitii de club, urmatoarele fiind in:

• 2 – 4 decembrie 2016 in Olanda (Entschede) pentru Kraienkӧppe;
  • 8 – 11 decembrie 2016 in Danemarca pentru Wyandotte pitici si respectiv,
  • 25-26 noiembrie 2017 in Franta pentru Orpington mare si pitic.

Cursurile de scolarizare ale arbitrilor vor avea loc dupa cum urmeaza:
18 – 20 septembrie 2015 – Saint Avold – Franta, iar apoi, in 2016 – Elvetia, 2017 – Olanda si 2018 – Danemarca.
Cei care sunt interesati sa participe la cursul din septembrie 2015 trebuie sa se inscrie cat mai repede posibil.
In alta ordine de idei comisia de standardizare a EE lucreaza la elaborarea unei noi editii a standardului de rase si in acest scop s-a solicitat tuturor tarilor membre transmiterea unor date referitoare la fiecare rasa si varietate. Spre bucuria noastra, Romania a fost una din cele patru tari care au transmis aceste date complet si intr-un termen foarte scurt, motiv pentru care am fost evidentiati atat de presedintele sectiei, cat si de presedintele EE. Aici este meritul noului presedinte al corpului de arbitri la sectia pasari de curte, colegul Marinel Bertalan, care a intocmit cu maxima competenta materialul solicitat si l-a transmis in timp record catre comisia de standardizare.
Alte probleme tehnice puse in discutie de comisia de standardizare le vom dezbate cu ocazia cursului de scolarizare a arbitrilor ce intentionam sa-l organizam in luna octombrie.
Pentru orice alte informatii legate de congresul EE va stau la dispozitie.
In incheiere mentionez faptul ca delegatia noastra a fost privita cu simpatie fiind salutati de presedintele EE atat la sosire cat si inainte de plecare.

Presedinte sectie pasari:
Mihai Tantarean