Proces Verbal De La Sedinta Ugcppamr Sectia Porumbei

Proces verbal de la sedinta UGCPPAMR

– tot ce tine de Sectia Porumbei –

Prezentul process verbal a fost intocmit azi, 26 martie 2011 cu ocazia sedintei sectiei porumbei.

Sedinta este deschisa de dl.Sebestyen Attila, presedintele sectiei.

Ordinea de zi:

1. Darea de seama presedinte

S-a trecut in revista activitatea sectiei, legata de evenimentele majore din 2010( Expozitia Nationala Sannicolaul Mare, Expozitia regionala cu participare internationala Galati, Expozitia europeana pe rase de la Cluj.

S-au facut propuneri pentru organizarea expozitiilor nationale. ( Invitatie, Catalog, Fise de Arbitraj, Diplome, Antetul Uniunii sa fie inclus in diplome, Diplome si fete de catalog tipizate)

2. Dare de seama vicepresedinte sectie

Datorita faptului ca domnul vicepresedinte Dragomir Virgil nu este prezent, se propune din partea presedintelui sectiei pentru a optimiza activitatea sectiei, formarea unei echipe apropiate presedintelui sectiei(realegerea unor membrii ai comisiei de conducere a sectiei de porumbei).

3. Dare de seama presedinte corp de arbitri

In luna Iulie se va organiza sedinta corpului de arbitrii la Sibiu, data exacta va fi stabilita ulterior si adusa la cunostinta de catre presedintele corpului national de arbitrii Iusan Darius.

Trecerea in revista activitatii arbitrilor uniunii la expozitiile de anvergura: Sannicolau Mare, Galati si Cluj 2010. Exista o plangere asupra arbitrajului de la rasa Jucator bimotat de Ardeal de la expozitia europeana pe rase Cluj Napoca.

Corpul national de arbitrii are in componenta sa un numar de 35 de arbitrii noi (de club), iar numarul total este de 52.

In 2010 s-au organizat cursuri si examene de arbitrii la Cluj( 7 arbitrii de club ), Galati (16 arbitrii de club ) si Sannicolau Mare(12 arbitrii de club).

Asociatia nationala a Frantei a lansat o invitatie corpului national de arbitrii al Uniunii de a delega 2 arbitrii la expozitia nationala a Frantei din Decembrie 2011.

S-au confectionat halate si stampile nominale pentru arbitrii noi.

S-a propus de catre domnul Tanase Gheorghe ca presedintele corpului de arbitrii sa fie si presedintele comisiei de litigii si contestatii si sa verifice activitatea arbitriilor la expozitii.

4. Dare de seama comisie de standardizare

Domnul Nistor Adrian, presedintele acestei comisii prezinta activitatea:

 • in anul 2010 s-a reusit omologarea europeana a 2 rase romanesti: Zburatorul visiniu romanesc si Jucatorul de Constanta
 • Datorita rigorilor standardurilor europene s-a intalnit situatia cand a trebuit sa comasam mai multe “rase” intr-una singura.
 • Au fost intocmite standardele si trebuie prezentate loturile de porumbei din rasele Jucator Bimotat de Calarasi si Jucatorul Balan de Iasi.
 • A fost inaintata o cerere de catre crescatorii din Craiova pentru omologarea rasei Voiajor Romanesc de Frumusete
 • S-a discutat incercarea de omologare europeana a Jucatorului Mascat Baltat de Braila si a Jucatorului Capacit de Buzau
 • Domnul Soare Viorel aduce in discutie revigorarea rasei Urias de Salonta
 • Domnul Cornea Mihai propune reverificarea standardelor incluse deja in lista oficiala EE
 • Domnul Tanase Gheorghe apreciaza efortul depus de membrii comisiei in deplasarea la Constanta in vederea elaborarii standardului si omologarea europeana Jucatorului de Constanta
 • Va fi facut public regulamentul de functionare a comisiei de standardizare
 • – Clubul A.C.P.G. Dacia este nemultumit de standardul actual al jucatorului de Galati ,pe care il considera unilateral redactat si propune completarea lui, ca sub titlu se se mentioneze ca este porumbel de zbor si joc si face parte din categoria porumbeilor de agrement. Recunoasterea expresa in cadrul standardului jucator de galati, a varietatii de zbor, conform tuturor cartilor de specialitate si realitatii din tara; greselile grave din standard sa nu fie elminatorii, ci depunctate. In expozitii dupa arbitrarea exemplarelor sa se ataseze fisa de zbor. Clubul Dacia solicita raspuns in scris la cererea inaintata comisiei de standardizare.

5. Dare de seama Expozitie Nationala 2010 Sannicolau Mare

6. Dare de seama Expozitie Europeana pe rase 2011 Cluj Napoca

Domnul Tatis Cosmin trece in revista organizarea expozitiei europene pe rase de la Cluj care a fost o expozitie reusita cu exceptia arbitrajului Jucatorului Bimotat de Ardeal.

Un punct negativ a fost refuzul imprumutarii de catre asociatia “Heniu” Bistrita a unui numar de 100 de custi.

7. Dare de seama Expozitii Zonale (presedinti de cluburi)

Asoc. Buzau a facut un scurt rezumat al expozitiei organizate cu prezentarea unor poze care au fost puse pe siteul Uniunii

8. Dare de seama Presedintele comisiei de Zbor (porumbei)

Presedintele comisiei domnul Cazacu Constantin nu este prezent deci nu poate face o dare de seama, se propune schimbarea presedintelui comisiei, care va fi votata la punctul 9.

9. Alegeri pentru functiile ramase vacante pentru comisia de zbor

Se propune de catre domnul Iorga Constantin pe domnui Piussi Torino si de catre domnul Lupascu Dorin pe domnul Dina Mergeani, domnul Sebestyen Attila pe domnul Vlad Hadarau. Presedintele isi alege vicepresedintele si secretarul si Uniunea propune omologatorii.

 • 5 voturi pentru domnul Piussi Torino
 • 41 voturi pentru domnul Dina Mergeani
 • 18 voturi pentru domnul Vlad Hadarau

Presedintele sectiei pentru comisia de zbor este domnul Dina Mergeani, iar secretarul este domnul Vlad Hadarau iar vicepresedinte este domnul Dorin Lupascu.

Propuneri pentru functiile comisiei de porumbei:

 • secretar comisie porumbei de ornament Argesanu Laurentiu – Brasov
 • vicepresedinte sectie porumbei de ornament Dan Fratila – Sibiu
 • membru Raureanu Constantin
 • membru Baciu Ionut

10. Regulamentul Comisiei Nationale de Arbitrii

Se va discuta la sedinta arbitrilor din iulie si se va comunica presedintilor de asociatii.

11. Diverse

Pentru acest punct se trimit cererile de discutii pana la data de 10 martie 2011, data dupa care nu se mai iau in considerare

12. Intocmirea proceselor verbale si semnarea acestora

Nr. Crt. Asociatie Reprezentant 1. Albatros Cluj-Napoca Tatis Cosmin 2. Chindia Targoviste Nistor Adrian 3. A.C.P.A. Bucuresti Radu Catalin 4. Cibinul Sibiu Fratila Dan
Cenadi Horatiu 5. Roller Club Romania Hadarau Vlad 6. Nako Sannicolaul Mare Sarafolean Octavian 7. Litoral 2010 Constanta Mergeani Dina 8. A.C.Dobrogea Constanta Tanase Gheorghe 9. A.C.P.G. Dacia Bucuresti Torino Piussi
Zamfir Cristian 10. Fauna Lugoj Iorga Constantin 11. A.C. Galati Puscasu Antonel
Lupascu Dorin
Pascu Valerica 12. Delta Tulcea Fudulii Nicolae 13. Dunarea Braila Smeu Ionut 14. A.P.A.M Buzau Mocanu Sorinel 15. A. Hobby Centrum Brasov Sebestyen Attila 16. As. Lotus Oradea Popa Mircea

Comments

 1. Halasz Stefan

  Aceasta mare uniune de ce nu are o rubrica cu standardele raselor romanesti de porumbei sa vedem si noi cate rase omologate avem si care sunt acelea si nu in ultimul rand sa avem dupa ce ne orienta . In era Cornea saitul era ZERO acuma este O in concluzie varza tot. Nu poti face un comentariu nicaieri ,esti sau nu de acord cu ce scrieti voi acolo nu intereseaza pe nimeni, dictatura curata , transparenta formala , acesta este singurul loc unde poti scrie daca ai ceva probleme,va schimbati acolo ca la targul de cai ,azi e unul maine altul nimeni nu stie ce va fi maine. Am si eu cateva probleme vizavi de standarde dar cu cine sa povestesc ? fiecare face ce-l taie capul , faceti naibi o rubrica cu dezbateri ,comentarii ca mai sunt si alti care ar avea multe de spus ca nu sunt doar cinci – sase crescatori de porumbei in tara asta.Credeam ca daca scapa uniunea de Cornea si Tatis se indreapta lucrurile dar se pare ca este mai rau , este mai intuneric , va bazati cu standardele pe ACTA sau cum se chiama pagina aia cu porumbei a oradeanului care sunt niste aberatii ,brosura editata de Cornea sub egida unuiuni este o prostie dupa care multi cresc porumbei , inventeaza el rasa de Cluj si o omologeaza in locul Ardelenilor si comisia de standardizare dezbate moturii in loc sa corecteze prostia lui Cornea dar cu cine si cum poti sa discuti problemele astea daca nu aveti o nenorocita de rubrica unde omul sa-si poata spune ce are pe suflet. Le scriu toate astea dar nu sunt convins ca cineva le va citi fiind undeva prin ceva cotloane ale acestui site. Daca cineva competent citeste ce am scris eu aici va rog sa dati un semn de viata.