Proces Verbal De La Adunarea Generala A UGCPPAMR

Proces verbal de la adunarea generala a UGCPPAMR

Incheiat azi data 27.03.2011 cu ocazia intrunirii adunarii generale a UGCPPAMR cu urmatoarea ordine de zi:

1. Dare de seama Presedinte

Domnul presedinte Cornea Mihai aminteste organizarea celor 3 evenimente expozitionale majore sub egida uniunii, expozitia de la Galati – cu participare internationala , expozitia nationala de la Sannicolau Mare si expozitia europeana pe rase de la Cluj Napoca.

Se atrage atentia asupra unei mai bune colaborari in interiorul asociatiilor membre si a implicarii presedintilor de asociatii in selectarea exponatelor pentru expozitiile importante.

S-a luat legatura cu directorul general de la ANARZ si s-au inregistrat sectiile de iepuri si gaini. In acest sens va avea loc o intalnire intre o delegatie de la UGCPPAMR si reprezentanta ANARZ in vederea inregistrarii raselor romanesti de pasari.

2. Dare de seama Presedinti de sectii

La sectia de iepuri, domnul presedinte Grun Ernestin face o scurta prezentare: pana la sfarsitul anului se va face inregistrarea numarului de iepuri pe baza tatuajelor facute. Sectia de iepuri are un numar de 8 asociatii membre. S-a luat decizia ca iepurii participanti la expozitiile nationale si internationale sa fie selectati mai intai in cadrul asociatiilor pentru a putea prezenta exemplare de calitate. Se propune ca organizarea expozitiilor sa se faca in centrul tarii.Restul asepectelor au fost discutate in sedinta pe sectii.

La sectia de gaini, domnul presedinte Ionescu Catalin face o scurta prezentare:

 • se are in vedere formarea de arbitrii
 • la sectia de gaini activeaza un numar de 14 asociatii

La sectia de porumbei domnul Sebestyen Attila face o scurta prezentare:

 • cele mai multe probleme s-au discutat in sedinta pe sectii
 • au fost facute alegeri pe posturile vacante la punctual 4
 • la sectia porumbei activeaza un numar de 18 asociatii
 • se atrage atentia trimiterii cu cel putin 30 de zile inainte de inceprea expozitiei a listelor de inscriere pentru o reusita a organizarii din toate punctele de vedere.

Domnul Grun propune ca in corpul de arbitrii sa se coopteze in corpul de arbitrii si membrii de valoare in special pentru rasele straine.

3. Dare de seama Financiara

Domnul Tatis Cosmin in calitate de trezorier face bilantul pe 2010:

 • cheltuielile s-au facut pentru deplasarile pentru sedintele de la EE,
 • incasarile au rezultat din taxele pe boxa incasate de la expozitia nationala de la Sannicolau Mare , cotizatiile incasate de la membrii UGCPPAMR

4. Validare alegerilor facute pe sectii

 • au fost validate toate posturile ocupate pe sectii. Acestea sunt trecute in procesele verbale pe sectii.
 • se propune micsorarea numarului de membrii din comisia de standardizare. Din cei 7 membrii, numarul se reduce la 5, domnul Sebestyen Attila se retrage.
 • s-a supus la vot, iar propunere de micsorare a comisiei de la 7 la 5 a fost aprobata(16 impotriva, 6 abtineri iar restul pentru)
 • se trece la validarea celor 5 membrii ai comisiei din cei 6 ramasi:
  1. domnul Nistor Adrian este validat cu 4 impotriva, 10 abtineri iar restul pro.
  2. pentru domnul Tanase Valentin au fost 39 de voturi impotriva 7 abtineri si 15 pentru
  3. pentru domnul Vlad Hadarau a fost votat in unanimitate
  4. pentru domnul Lupascu Dorin 35 pentru , 14 impotriva si 8 abtineri
  5. pentru domnul Iusan Darius 14 impotriva iar restul sunt pentru
  6. pentru domnul Dina Mergeani 4 impotriva iar restul sunt pentru

Noua componenta a comisiei de standardizare este urmatoarea: Nistor Adrian – presedinte, Hadarau Vlad, Lupascu Dorin, Dina Mergeani si Iusan Darius membrii.

5. Prezentarea de cluburi noi pt afiliere si

6. acceptarea de noi membrii

Domnul secretar Balasz Josef este imputernicit sa prezinte clubul din Ludus care a fost acceptat in unanimitate.

A fost trimisa o cerere de catre clubul Colibri din Carei s-a supus la vot acceptarea lor a fost votata in unanimitate.

Asociatia Crescatorilor de pasari de rasa , porumbei si animale mici de blana “Sumigul” Gataia judetul Timis , iar acceptarea lor a fost votata in unanimitate

Asociatia Columobifila Pasari si Animale Mici Galati, este reprezentata de domnul Costin Laurentiu , a avut loc o discutie pe plan local intre noua asociatie din Galati, asociatia columbofila Galati si conducerea UGCPPAMR, acceptarea asociatiei Columbofile de Pasari si Animale Mici Galati va ramane valabila doar daca in termen de 30 de zile, termenii discutiei intre conducerea uniunii si a celor 2 asociatii vor fi comunicati in scris conducerii uniunii. S-a supus la vot aceasta decizie , 27 voturi pentru , 14 impotriva si 22 de abtineri.

7. Propuneri de buget pt 2011

Planul de activitati este: Inelele genealogice, Deplasarea la sedinta europeana de la Balaton, organizarea expozitiei nationale, relatia cu ANARZ-ul, stabilirea calendarului competitional, achizitionarea de catre unuiune a unui numar de 500 de boxe de expozitie.

Veniturile uniunii se realizeaza din : cotizatiile asociatiilor membre, cota parte de la inele, taxa de boxa de la expozitiile nationale si donatii si sponsorizari. Din inele se estimeaza o suma de 4500 euro iar din cotizatii aprox. 2000 euro. Cheltuielile vor fi efectuate pentru achizitionarea de custi, deplasarile la adunarile generale si intrunirile arbitrilor EE, plata cotizatiilor catre EE, se propune ca pe viitor deplasarile membrilor de conducere din cadrul uniunii sa fie suportate de catre uniune.

Se supune la vot aprobarea bugetului pe 2011. Au fost 10 abtineri si restul pro.

S-a propus de catre domnul Hadarau Vlad ca plata deplasarilor membrilor comisiei de standardizare sa fie suportate de UGCPPAMR. S-a votat in unanimitate.

S-a propus ca sediul asociatiei Albatros Cluj sa fie si sediul Uniunii urmand ca uniunea sa achite jumatate din impozitul pe cladire.

Domnul Iusan Darius propune ca deplasarea pentru sedinta europeana de arbitrii sa fie suportata pentru un arbitru, de catre uniune. 4 abtineri restul pentru.

8. Prezentarea regulamentului de organizare de expozitii de club si nationala

La sedintele pe sectii s-a distribuit regulamentul organizarii expozitiilor locale, zonale, de club tutuor asociatiilor. Regulamentul a fost discutat si aprobat in unanimitate.

A fost distribuit regulamentul expozitiilor nationale si internationale.

Se supune la vot aprobarea regulamentului. A fost aprobat in unanimitate.

9. Participarea UGCPPAMR la sedinta europeana Balaton Ungaria 2011

Delegatia uniunii va fi formata din cate un membru din fiecare sectie + presedintele uniunii.

10. Proiect de activitati expozitionale 2011 la care va participa UGCPPAMR

Calendar competitional:

 • Cupa Banatului editia a 3-a se va face in functie 3-7 Noiembrie.
 • In 12-15 ianuarie 2012 se va face nationala de tineret la Cluj.
 • Expozitia nationala va fi pe data de 23-27 Noiembrie

11. Diverse