Evenimente Comunicat Nitra2009

COMUNICAT    U.G.C.P.P.A.M.R.

Dorind sa informam corect pe toti crescatorii de porumbei din Romania si totodata sa punem punct starii de confuzie in care se afla unii dintre crescatori va informam ca in data de 21.11.2009, la Nitra, cu ocazia celei de a-26-a expozitii europene, a avut loc o sedinta a prezidiului EE, cu ocazia cererii facute de delegatia F.A.C.A.S.R de afiliere la EE, sectia porumbei.
Din partea EE au fost prezenti: dl Urs Freiburghaus-presedinte, dl. Gion Gross-secretar general, dl. Willy Littau- trezorier, dl. Prof. Dr. Hans-Joachim Schille- presedinte sectia sanatate animala si dl.Frans van Oers-presedinte sectia gaini;
Din partea presei a fost prezent dl. Remco de Koster- redactor la revista geflugel –boerse- din Germania.
Delegatia  U.G.C.P.P.A.M.R. fost compusa din : dl.Cornea Mihai – presedinte si dl. Hadarau Vlad-membru comisia de standardizare;
Din partea  F.A.C.A.S R au fost prezenti : dl. Gatejescu Florian-presedinte executiv, dl. Stanciu Dumitru, dl. Ciurea Virgil, dl. Ciurea Marius, dl. Vrapciu Mihail, dl.Rusu Costel si dl.Dumitrovici Alexandru – purtator de cuvant ;
A fost inmanata prezidiului EE, mapa de prezentare a F.A.C.A.S.R . Dupa trecerea in revista a mapei, s-a procedat  la dezbaterea pe fond a cererii. Delegatiei F.A.C.A.S.R   i s-a adus la cunostinta faptul ca din Romania exista  deja o asociatie nationala membra EE, fiind vorba despre U.G.C.P.P.A.M.R. .
Conducerea EE a laudat   U.G.C.P.P.A.M.R , apreciind faptul ca de la momentul inscrierii in EE si pana in prezent si-a dovedit seriozitatea, s-a impilcat in toate  evenimentele organizate de  EE , a participat la multe activitati EE  precum : Sedintele Europene, Sedintele si Cursurile Europene de Arbitraj, Expozitiile Europene precum si Expozitii Nationale ale cluburilor din alte tari affiliate la EE, Standardizarea a numeroase rase de porumbei romanesti, depunerea candidaturii pentru organizarea Sedintei Europene de Arbitraj in anul 2011 la Cluj Napoca … si nu in ultimul rand a fost apreciat efortul , competenta si  buna-purtare  a reprezentantilor  U.G.C.P.P.A.M.R.
            In acest context si in concordanta cu statutul  EE ,care prevede ca dintr-o tara poate fi inscrisa in EE numai o singura  Uniune Nationala ,  nu este posibila inscrierea F.A.C.A.S.R  cu sectia de porumbei  . Purtatorul de cuvant al F.A.C.A.S.R a incercat tot felul de “tertipuri” pentru a convinge conducerea EE sa faca derogare de la statut, dar s-a ales doar cu o mustrare din partea presedintelui si i s-a atras atentia ca la EE  se cere corectitudine, respect si seriozitate.
Urmatorul subiect dezbatut a fost cel al inelelor genealogice cu sigla EE. Aici li s-a adus la cunostinta membrilor delegatiei F.A.C.A.S.R ca situatia din anul 2008, cu inelele de pe 2009 nu se va mai repeta, deoarece EE nu accepta  sa fie “dusa cu zaharelul”   iar  in 2009 pentru  2010  a fost interzisa categoric inscriptionarea cu sigla  EE  pentru  comanda de inele venita din partea F.A.C.A.S.R, pentru  motivul ca aceasta nu este membra EE.
In continuare, singura formatiune care va putea comanda inele cu sigla EE, din Romania, va fi U.G.C.P.P.A.M.R. Bineinteles ca si de aceasta data delegatii F.A.C.A.S.R au inteles cu greu acest aspect si au avut loc discutii pe un ton putin mai ridicat, dar in limita bunului simt.
In concluzie, delegatiei F.A.C.A.S.R i s-a respins atat cererea de afiliere pentru sectia de porumbei, precum si  solicitarea privind  inele cu sigla EE. U.G.C.P.P.A.M.R. este inscrisa la EE si cu sectia de iepuri, deci nici la aceasta sectie nu poate adera o alta asociatie din Romania.
In continuare s-a discutat posibilitatea  ca F.A.C.A.S.R sa  se afilieze cu sectia de gaini, avand in vedere ca dl Gatejescu Florian  ocupa o functie de conducere in asociatia de la Breaza.
Pentru  acest lucru, asociatia de la Breaza trebuie sa intocmeasca dosarul de afiliere, urmand ca in adunarea generala de la Toledo ( Madrid) din 2010 solicitarea lor de asociere cu sectia de gaini sa fie pusa pe ordinea de zi si discutata.
Pentru ca nu mai dorim sa existe aceasta stare de confuzie in randul unor crescatori de porumbei, ne vedem nevoiti sa facem public acest rezumat cu sedinta de la Nitra.
Consideram ca in continuare este obligatia morala a  consiliului  director al F.A.C.A.S.R sa informeze official asociatiile membre ca nu exista nici o alta cale de afiliere la EE cu sectia de porumbei , raspunsul de la Nitra fiind unul ferm si in conformitate cu prevederile statuare.
Singura organizatie care  este  inscrisa in EE cu sectia de porumbei si poate obtine inele genealogice cu EE este U.G.C.P.P.A.M.R.
           
01. decembrie 2009          Cu respect, conducerea U.G.C.P.P.A.M.R.