Evenimente Belgia

Şedinţa anuală a ENTENTE EUROPEENNE – OVIFAT-WAIMES BELGIA

In perioada 20-24 Mai 2009, a avut loc in Belgia, sedinta anuala a Entente Europeenne.
In data de 21.05, a avut loc intalnirea comitetului executive si sedinta comisiei europene de standardizare, pentru fiecare sectie in parte.
Primirea oficiala a delegatiilor, a avut loc in ziua de joi 21.05, incepand cu orele 19, in holul Hotelului.
Vineri, 22.05, a avut loc sedinta pe sectii. Sectia de porumbei , a avut pe ordinea de zi  19 puncte , dintre care amintim:

 • Alegeri – au fost realesi in functii, presedintele sectiei de porumbei-dr. Werner Luthgen, presedintele comisiei de standardizare- J-L. Frindel. In urma retragerii din activitate a dl. Alois Kirchhofer, a fost ales secretar dl. August Heftberger, iar in comisia de standardizare dl. Reiner Wolf.
 • Expozitiile europene pe rase  – au fost trecute in revista toate expozitiile, dintre care amintim Expozitia Europeana de Jucatori de Ardeal, Juc. Bimotati de Ardeal, Juc. De Timisoara, Juc de Szekesfehervar, etc,  din Szekesfehervar-Ungaria, la care Romania a fost reprezentata de U.G.C.P.P.A.M.
 • Expozitia Europeana din Nitra 20-22 Noiembrie 2009 –toate detaliile vor fi trimise membrilor, in cel mai scurt timp
 • Prezentarea a 2 asociatii nationale-Bosnia-Herzegowina si Bulgaria; au fost inmanate delegatilor participanti, mapele de prezentare si c.d-uri cu poze.
 • Intalnirea anuala a arbitrilor – va avea loc la Linz, intre 18-20 septembrie si va cuprinde sectiile de porumbei si gaini. Inscrierile se vor face pana in data de 15 iulie 2009

Urmatoarea sedinta a EE, se va tine intre13-16 mai 2009 in Spania, la Toledo.

Sambata 23 mai, a avut loc adunarea generala. Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi au fost:

 • Extinderea EE, prin primirea ca membra a unei a doua asociatii nationale din fiecare tara, pt fiecare sectie.  Aceasta propunere a fost dezbatuta in urma cererii facute de catre sectia de porumbei din Spania si Serbia. In urma votului adunarii generale, aceasta propunere a fost respinsa, neandeplinind numarul suficient de voturi
 • Organizarea expozitiilor europene pe rase:– in sedintele pe sectii, s-a decis sa se organizeze in continuare expozitii europene pe rase. Organizatorii trebuie sa inainteze propunerea lor, presedintelui sectiei pana la data de 31 ianuarie a anului anterior expozitiei. Organizatorii nu pot sa faca propaganda sau alt fel de activitati, in legatura cu expozitia europeana pe rase decat dupa obtinerea acordului presedintelui de sectie. Nici o expozitie europeana  pe rase nu se va tine in sezonul organizarii expozitiei Europene ( din 01 septembrie pana in 31 martie).
 • Arbitrii – Acestia vor fi instruiti de catre asociatiile nationale, care sunt affiliate la EE. Un arbitru trebuie sa absolve un curs de arbitraj in tara in care locuieste si acest curs va fi condus in concordanta cu regulile asociatiei nationale. Odata ce un arbitru absolva un curs de arbitraj si isi ia toate examenele, el/ea va avea o licenta ( legitimatie) de arbitru cu care se va putea identifica  in tara sau strainatate. Daca un arbitru este exclus din lista de arbitrii din tara de origine, acel arbitru nu va putea arbitra in alta tara care este afiliata la EE. Aceasta restrictie este valabila si daca acel arbitru se afla pe lista de arbitrii a unui club de rasa din afara tarii de origine.
 • Protectia expozitiilor– Expozitia Europeana trebuie sa fie planificata in asa fel incat sa nu se suprapuna cu datele traditionale in care au loc marile expozitii nationale. Cel mai bun timp in care se poate tine o expozitie europeana este intre mijlocul si sfarsitul lunii noiembrie. Fiecare tara afiliata la EE este obligate sa anuleze orice expozitie internationala care are loc 2 saptamani inainte si doua dupa Expozitia Europeana; exceptie pt. expozitiile care au loc in interiorul tarilor la care participa mai putin de 100 expozanti internationali. Nici o expozitie nationala a tarilor affiliate EE nu se va tine la aceeasi data sau cu o saptamana inainte si una dupa Expozitia Europeana.
 • Urmatoarele intruniri anuale ale EE– acestea vor avea loc:
  • Spania  13-16 mai 2010
  • Ungaria 02-05 iunie 2011
  • Germania 17-20 mai 2012

 

Subscrie, delegat Vlad Hadarau