Comunicat al presedintelui UGCPPAMR

UNIUNEA PE DRUMUL CERUT DE EUROPA

Stimati colegi , acum cand storurile s-au tras peste o istorie destul de zbuciumata  de aproape zece ani a UGCPPAMR , evenimentele petrecute in ultimele cinci luni imi dau dreptul sa afirm ca din nou s-a deschis cortina pentru aceeasi actori , dar care vor interpreta “piese mai bune “.

Cunoasteti  foarte bine evenimentele la care cu totii am fost martori , evenimente care au dus pana acolo incat noi, cei care avem acest hobby al cresterii animalelor , am ajuns sa ne uram unii pe altii .La fel de bine stiti ca iubirea noastra nemarginita pentru animalele pe care le ocrotim , de multe ori a eclipsat dragostea pe care ar fi trebuit sa o acordam familiilor noastre. Puteti sa va puneti intrebarea daca aceasta placere de a fi in mijlocul animalelor a fost justificata , atata timp cat intre noi crescatorii , interesele meschine , uneori dincolo de limita legalului a iscat un adevarat razboi de secesiune.S-au creat tabere pro si contra unor idei dar mai ales metode de lucru , tabere care au avut darul de a ne faramita in loc de a ne aduna sub acelasi steag la Uniunii Europene.
Pana la urma, experienta de viata, ratiunea si faptele bune s-au coagulat , constituind atuul pentru un nou drum care sa duca spre acelasi target : implinirea hoby-ului nostru , cresterea, selectionarea si reproducerea animalelor de care fiecare dintre noi s-a atasat de-a lungul timpului.

Asa se face ca dupa Adunarea generala din aprilie , cand cartile au fost aruncate la “vedere “si la masa de joc au aparut noi jucatori , atmosfera de lucru din cadrul uniunii s-a schimbat radical. In numai  cinci luni de la ” istorica adunare “, Uniunea  Generala a Crescatorilor de Porumbei , Pasari si Animale Mici din Romania UGCPPAMR ) a facut pasi uriasi , noua conducere demonstrand ca si-a meritat increderea asociatiilor si cluburilor .
In acest scurt interval de timp au fost luate masuri care au schimbat intreaga infatisare a UGCPPAMR si care au demonstrat in fata Uniunii Europene ca Romania este o tara  pe care se poate conta. Seriozitatea si profunzimea gandirii planurilor de bataie prezentate de catre noul Consiliu Director al uniuni , au dus la convingerea unor cluburi si asociatii de profil ca alaturi de noi hobby-ul care pana acum ne dezbina , merita savurat in marea famile a UGCPPAMR si au facut pasul pentru inscrierea in UGCPPAMR .Inscrierea  in masa a unor cluburi (asociatii ) a insemnat pentru noua conducere asimilarea unor experiente noi si impartasirea  catre cei nou veniti a expertizei dobandite in uniune si in legaturile ei cu structurile europene de profil.

Nu pot sa nu subliniez aportul deosebit pentru realizarea acestor pasi despre care va vorbeam, a domnilor  Tantareanu , Detesan , Gatejescu , alaturi de mai vechii membri Mergeani, Piussi Torino sau  Varzescu  dar lista este mult  mai lunga.

Pe aceasta linie  a realizarilor , se inscrie si o  delegatie a UGCPPAMR care  a participat recent la Sarajevo, unde a avut loc Adunarea generala a Entente Europeenne , organismul european din care face parte si Romania prin UGCPPAMR . Cu acest prilej , gratie pledoariei membrilor delegatiei romane , tara noastra a fost acceptata ca membra si cu sectiile de gaini de rasa si pasari exotice,subliniez  ca din acest punct de vedere   suntem a opta tara din UE care avem si sectie de exotica.Un motiv in plus pentru crescatorii pasarilor de colivie sa isi faca mai bine simtita prezenta pe plan european.

Desi am preluat soarta uniunii “la zero ” cum se spune, la aceasta ora situatia financiara ne-a permis sa asiguram cheltuieli de transport pentru perfectionarea arbitrilor nostri , o deplasare la Treviso (Italia ) si la o expozitie de gaini din Belgia.

In aceasi ordine de idei a asigurarilor financiare , Consiliul Director a gasit resursele necesare refacerii bazei materiale a uniunii , astfel ca la Expozitia Nationala de la Suceava din noiembrie, 2014,  sa putem realiza cea mai mare expozitie din punctul de vedere al materialului biologic expus.In acest sens am facut deja o comanda de 1000 de custi cu mesele suport aferente , in valoare de 38.000 de lei  si care vor fi predate organizatorilor expozitiei de la Suceava , urmand ca la urmatoarea “nationala ” cea  de la Lugoj , baza materiala sa intre in posesia lugojenilor , prin filiera convenita la adunarea generala din 09 august, 2014.

La propunerea unor colegi , am redus pretul de cost al inelelor genealogice , ceea ce reprezinta o alta reusita a actualei conduceri a uniunii , in favoarea membrilor .

Stimati colegi , in ciuda acestor realizari intr-un interval asa scurt , nu pot sa nu atrag atentia si asupra unor orientari sau opozitii daca vreti , venind din partea acelor persoane care si-au pierdut functiile si care acum privesc cu rezerve reusitele noastre, ale tuturor. . Le spun doar atat, …au avut posibilitatea sa demonstreze ce pot , daca au fost schimbati sau unii si-au dat demisia de onoare (un exemplu pentru politicieni ) a fost ca urmare a neindeplinirii atributiilor functionale , iar majoritatea a dorit schimbarea lor.

Sa nu facem din hobby-ul nostru un motiv de cearta,afacere pe bani grei , ci dimpotriva sa contribuim la inchegarea relatiilor dintre oameni ,o stare de care stiti bine cat sufera tara noastra la aceasta ora.

Pentru noi, Consiliul Director toti membri sunt egali, fie ca provin din federatiile cunoscute, sau din uniune. Ca dovada desemnarea in functiile de conducere a unor colegi care provin din federatiile de care au apartinut pana nu demult. Reusitele despre care v-am amintit sunt datorate si lor, noilor colegi. Stiu ca este mult mai usor sa vorbesti despre zei ca despre oameni, cu toate astea eu iert dar imi aduc aminte de numele celor care au contribuit negativ la istoria uniunii si in special retin numele acelora care au pus umarul la crearea faimei ei in Europa.

Stimati colegi, astea sunt pe scurt, aspectele pe care am tinut neaparat sa vi le aduc la cunostinta, unele stiute de catre dumneavoastra , altele cu siguranta nu !!
In speranta ca activitatea UGCPPAMR se va imbunatati datorita aportului dumneavoastra , iar concordia va fi cea care va domina , va doresc multa sanatate si succes in activitatile cotidiene.

 

presedinte UGCPPAMR,
Ernestin GRUN


Acest comunicat poate fi descarcat aici.