Arbitrajul expozitiei Nationale a Romaniei – Suceava 2014

Dupa parerea mea, Expo Suceava 2014 a fost fara egal ca numar de exemplare expuse. Mult devotament si munca asidua a domunului Catea si a celorlalti colaboratori bucovineni care s-au straduit ca totul sa iasa conform asteptarilor.

Va mai amintesc ca atat conducatorii Uniunii, cat si organizatorii, dupa o munca neintrerupta, de asemenea, au facut ca totul sa fie o reusita. Dar totul a fost umbrit de arbitrii care, in loc sa se bucure de increderea acordata, au sfidat premeditat regulile de colaborare sabotand arbitrajul, mandria oricarei expozitii. Totul a parut frumos si corect pana a inceput arbitrajul.

Discutii “Ce Torino, ce vrea de la noi cu inelele si fisele de arbitraj? Ce E.E.? La noi facem ce vrem.” Eu, auzind acele cuvinte, va dati seama ca fara un act doveditor, dezarmat, nu puteam lupta cu necunoscatorii si cu cei care detin functii. Este foarte neplacut sa porti discutii atat timp cat expozantii sunt mintiti de cei care conduc si nimeni nu reactioneaza la descalificari din cauza marimilor sau a completarilor fiselor de arbitraj.

Exista o singura varianta: cu toate ca noi, cei 4 arbitri,2 de la gaini si 2 de la porumbei, pe banii nostri ne-am dus la cursuri de arbitraj E.E. la Treviso, Italia, si am comunicat pe toate site-urile deciziile E.E., am fost sfidati si tratati in stil romanesc. Deciziile E.E. era clare: nu poti depuncta porumbeii inelati cu inele inchise in milimetru mai mare decat cel prevazut in standardul respectiv. De asemenea, conducerea E.E. ne-a atras atentia ca fisele de arbitraj sa fie completate conform normelor E.E. Si sa nu uitam cat ne-am luptat, atat eu cat si domnul Tantareanu, ca porumbeii si gainile, nascute in 2014, sa fie acceptate la Expozitia Europeana de la Metz in 2015 fara initialele E.E.

Vazand sfidarea pe care am primit-o la Suceava, am fost nevoit sa fac o scrisoare prin care am solicitat un raspuns oficial asupra arbitrarii porumbeilor cu inele inchise, marimea 1 milimetru mai mare decat prevazut in standard. Raspunsul oficial l-am primit pe data de 9 decembrie din partea presedintelui de la sectia Porumbei, in care se mentioneaza ca in aceasta situatie porumbeii trebuie arbitrati normal, fara sa fie scazute puncte sau sa fie descalificati, raspuns de la E.E. pe care il anexez acestui articol in forma originala. Iar concluziile trebuie sa le trageti dvs, cei care ati fost afectati de arbitraj.

Raspunsul EE vis-a-vis de inelele in discutie

Frumos ar fi ca toti cei care v-au sfidat munca, v-au depunctat sau au dat 0 pentru marimea inelelor sau incriptia E.E., sa-si ceara public scuze fiindca numai asa demonstreaza ca au cei 7 ani de acasa (exceptie facand cei care in realitate nu au stiut). Istoria ii va judeca. Trebuie sa ii intelegem, sunt o generatia aroganta, cu abilitati de utilizare a calculatorului si uita ca a fi un bun crescator de animale inseamna sa tii cont si sa asculti de cei cu experienta.

Vor veni alegerile in 2015, cititi cu totii bine Statutul Uniunii, nu va lasati pacaliti de promisiuni. Conducerea Uniunii este obligata sa anunte toate evenimentele pe site, toate aceste articole pe care eu le-am trimis ar trebui publicate pentru ca numai in acest fel putem fi cu totii transparenti.

In cadrul acestei Uniuni exista multi pasionati, devotati, care doresc binele Uniunii si eu sunt convins ca cei care au venit de la Federatie au, de asemenea, oameni deosebiti vor sa contribuie la bunul mers al Uniunii. Printr-o transparenta totala, prin participarea Romaniei la expozitii in Europa, fara a se urmari interese personale, Romania va deveni o putere in continent. Este pacat ca tot ce s-a inceput in aprilie 2014 sa se ruineze.

Ascultati-i pe toti si luati cea mai inteleapta decizie. Nu scriam acest articol, dar m-ati pus intr-o situatie neplacuta in fata conducerii E.E. cand nu ati curs recomandarilor primite de la acestia si transmise cu placere catre toti crescatorii din Romania.

Va doresc un an implinit!

Piussi Torino,
Decembrie 2014